kwaliteit van voeding
Volgende keer wanneer je in een supermarkt loopt probeer dan eens met andere ogen naar producten te kijken. Houd daarbij in het achterhoofd dat hoe vaker voedsel is bewerkt, hoe minder energie het je oplevert; een gegeven wat in de Chinese geneeskunde al eeuwen bekend is.
Ons voedsel wordt vermalen en weer aan elkaar geplakt, gedroogd en weer gehydrateerd, voedingssstoffen worden er uitgehaald om er vervolgens vitamines in terug te stoppen, het wordt genetisch gemanipuleerd, opgekweekt in kunstmest, bespoten met pesticides en behandeld met antibiotica.
Stoffen als suikers, zout, kleurstoffen, mononatriumglutamaat, natriumbenzoaat, schimmeldoders, transvetten, glansmiddelen, anti oxidanten, emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, en zoetstoffen worden er aan toegevoegd.
Volgens het voedingscentrum zijn deze methodes en stoffen gecontroleerd en niet schadelijk voor de gezondheid. Maar vraag je jezelf niet af; wat voegt het zo nog toe?
Combineren van orthomoleculaire therapie en acupunctuur
Acupunctuur en orthomoleculair voedingsadvies vormen een fantastische combinatie met elkaar; bij acupunctuur werkt je van buiten af op het lichaam en met orthomoleculaire therapie van binnenuit. Ook visie op voeding vanuit de Traditionele Chinese geneeswijzen en orthomoleculaire therapie lijken in veel opzichten op elkaar, in een enkel geval niet, maar ze kunnen goed worden gecombineerd.
Uitgebreidere informatie over acupunctuur vind je op mijn website over acupunctuur